Animatie voor RET

Deze animatie is gepresenteerd aan het begin en eind van een interne pitch. Omdat de animatie privacy gevoelige content bevat wil de opdrachtgever niet met naam genoemd worden. Begrijpelijk, kleur en benamingen zijn daarom gefingeerd.
De animatie maakt in twee delen duidelijk hoe een bepaalde dienst kan worden uitgebreid en de terugloop van cliënten op die manier kan worden tegengegaan.

Net als de film had de pitch een happy end: gewonnen!

De animatie startte in volledige duisternis, passend bij het sombere begin van de film; de terugloop van cliënten. De animatie heeft geen voice over maar is mondeling toegelicht door het team. Zo'n start is ideaal; de toon is gezet, de animatie trekt de aandacht van het publiek en geeft de sprekers even de tijd om zich voor te bereiden op hun verhaal. Het effect van het duistere begin en happy end werkte volgens plan; de pitch werd gewonnen!

Een potloodje als animatie-truc

We hebben gewerkt met een bewegend potloodje dat de tekeningen maakt en ook weer hier en daar kan weggummen; handig om de aandacht te krijgen voor specifieke details en het oog van de kijker te sturen. Ook kunnen 'vreemde' stijlelementen zoals schema's, feiten en cijfers door het potloodje in de film getekend worden en zo een eenheid met de film vormen.