Stedelijk Educatief

"Het Stedelijk Museum beschouwt educatie als een kernopdracht. Het biedt opvallende en innovatieve tools en programmering gericht op een groeiende verbintenis met kunst en het museum."
Een sterke visie waarbinnen we samen met ontwerpbureau Mannschaft deze serie educatieve werkboekjes voor het Stedelijk hebben ontwikkeld.
Met een begin van de titels: "Eerste Hulp bij..." lag het voor de hand welke taal daar goed bij past; de pictografische taal zoals we die kennen uit de wereld van instructies en handleidingen. Dit toont precies waar we goed in zijn; een strakke heldere taal waarmee op een speelse manier de onderwerpen worden verbeeld. Prachtig vormgegeven door Mannschaft die het design met gebruik van zilver en fluor opdruk compleet heeft gemaakt.

De rubrieken in de Educatieve reeks: "Eerste Hulp Bij..."

Elk werkboekje heeft verschillende rubrieken die met een pictografische illustratie; een afgeleide van de omslag, zijn gevisualiseerd. Daarmee wordt nog eens het concept: "Eerste Hulp Bij..." onderstreept. Hierboven de serie pictogrammen uit het werkboekje: "Eerste Hulp Bij Design".